Hem rehabilitat aquesta Església dedicada a Santa Maria de Montalegre i, com dèiem el mes passat, hem fet un bon regal a la Mare de Déu. A mitjans d’aquest mes celebrarem la solemnitat de l’Assumpció de Maria al cel. Una gran festa que ens omple d’alegria.

L’Assumpció de Maria ens recorda que Déu ha vençut. L’amor ha vençut. Ha vençut la vida. S’ha fet palès que l’amor és més fort que la mort, que Déu té la veritable força, i la seva força és bondat i amor.

En una homilia, el papa Benet XVI ens ajudava a meditar sobre aquesta veritat de fe: “Maria va ser elevada al cel en cos i ànima: en Déu també hi ha lloc per al cos. El cel ja no és per a nosaltres una esfera gaire llunyana i desconeguda. Al cel tenim una mare. La Mare de Déu, la Mare del Fill de Déu, és la nostra mare (…) Al cel tenim una mare. El cel és obert; el cel té un cor. Maria va ser elevada en cos i ànima a la glòria del cel, i amb Déu és reina del cel i de la terra. Que potser està allunyada de nosaltres? Al contrari. Precisament en estar amb Déu i en Déu, és molt a prop de cadascun de nosaltres. Quan era a terra, només podia estar a prop d’algunes persones. En estar en Déu, que és a prop nostre, més encara, que està “dins” de tots nosaltres, Maria participa d’aquesta proximitat de Déu. En estar en Déu i amb Déu, Maria és a prop de cadascun de nosaltres, coneix el nostre cor, pot escoltar les nostres oracions, pot ajudar-nos amb la seva bondat materna. Ens ha estat donada com a “mare” -així ho va dir el Senyor-, a la qual podem dirigir-nos en cada moment. Ella ens escolta sempre, sempre és a prop nostre; i, sent Mare del Fill, participa del poder del Fill, de la seva bondat. Podem posar sempre tota la nostra vida a les mans d’aquesta Mare, que sempre és a prop de cadascun de nosaltres.”

Durant aquest mes donem gràcies al Senyor pel do d’aquesta Mare i demanem a Maria que ens ajudi a trobar el bon camí cada dia.

Mn. Xavier Argelich

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.