És ben conegut per tothom que el mes de maig és el mes de Maria, la Mare de Déu. Tots els anys procurem tenir-la més present aquests dies, ficant-la en tot i en cadascuna de les coses que fem durant la jornada.

Aquest any dedicat a les Famílies podria ser una bona ocasió per viure el mes de Maria acudint-hi amb més freqüència com la Reina de la Famílies. Maria és Reina de l’univers i de tot allò creat, especialment dels homes i dones incorporats a Crist pel Baptisme i cridats a estendre el Regne de Crist al món en les nostres circumstàncies personals, familiars, professionals i socials. Busquem la manera que Maria ens ho faciliti deixant que regni en tota la nostra vida. Com l’apòstol Joan, fiquem-la a la nostra vida. Ella ens facilitarà que tot el nostre actuar, pensar i desitjar estigui centrat en Crist.

Us animo a fixar-nos, especialment, en les virtuts familiars de Maria per poder imitar-la i convertir-la així en autèntica Reina de les nostres Famílies i de la Família de tots els batejats que és l’Església.

Comencem per tenir una imatge de Santa Maria en un lloc preferent de casa nostra i a la nostra habitació, que rebi la salutació diària i les oracions de cada membre de la família i de tota la família quan resem junts. Posem sota la seva protecció a la nostra família de manera senzilla i espontània cada matí. Incorporem algunes pràctiques de pietat mariana a la família o visquem amb més constància i fervor les que ja vivim.

Busquem imitar Maria en el seu tracte maternal i familiar amb Jesús i Josep, el seu esperit de servei, la seva amabilitat i afecte, la seva abnegació i la seva dedicació atenta i desinteressada a les persones i a la llar. Deixem que ella Regni i sigui Mare!

Mn. Xavier Argelich.

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.