La santa missa en sufragi de l’ànima del Servent de Déu José María Hernández Garnica s’ha celebrat a Montalegre a les 7 de la tarda del dimarts 17 de novembre de 2020, coincidint amb l’aniversari del seu naixement a Madrid ara fa 107 anys. A el no haver impediment canònic, la missa va ser de difunts amb els ornaments morats.

Els fidels habituals de Montalegre coneixen la sepultura d’aquest servent de Déu situada a la Capella del Santíssim de el temple. Allà resen, imploren i escriuen les seves peticions en un Quadern disposat per a aquesta finalitat. Com va dir el rector de Montalegre a l’inici de la celebració eucarística Resem per impetrar la seva intercessió, acudint avui també a Santa Isabel d’Hongria.

En l’homilia, Mn. Argelich va incidir en els patiments i malalties que va patir José María Hernández Garnica: Va ser un dels més íntims col·laboradors de sant Josepmaria, lliurant-se fidelíssimament a l’Obra i a l’Església … Va prestar un servei discret i eficaç … Sant Josepmaria confiava en ell, sent un dels tres primers sacerdots de l’Obra. Va impulsar moltes activitats apostòliques i centres, especialment en països d’expansió, en l’afany per secundar la crida de Déu plenament. Va patir moltíssim. En els anys de la Guerra Civil va estar a la presó, allà va patir penalitats, va estar a punt de ser afusellat. Van ser temps de moltes mancances que li van provocar seqüeles importants. Li van extirpar un ronyó la qual cosa també li va produir conseqüències … En els moments més difícils i greus a l’inici del conflicte bèl·lic va tenir una trobada providencial amb l’ara Beat Álvaro que li va reposar l’ànim i li va donar forces per sobreposar-se als desconcerts que dificultaven el seu avanç personal i espiritual. Després, amb aquest ànim va poder impulsar les activitats apostòliques …

… Avui he referit les malalties i incerteses del nostre germà José María perquè avui en dia es viu la pandèmia amb frens a l’activitat apostòlica. El rector va recordar que en els primers mesos de la pandèmia, el temple es va mantenir obert, però sense fidels, i el primer que feien els sacerdots que acudien a Montalegre per atendre els pobres que sol·licitaven ajudes o per oferir sufragis, després de visitar al Santíssim hi resaven a José María. També va fer al·lusió a l’encíclica de el Papa Francesc Fratelli tutti, el qual es dirigeix ​​als que governen el món perquè canviïn les seves directrius en bé dels pobres.

Al llarg de la celebració de Rèquiem, la soprano Rosa Parellada va interpretar en gregorià al costat de l’organista de la Casa Josep Masabeu les següents peces: A l’entrada el Requiem aeternam, en el salm l’Al·leluia, en la comunió Lux Aeterna, i en el trasllat a la capella del Santíssim In Paradisum, així com altres de Segarra, i a la fi de tot l’acte el Virolai.

Les absoltes pel servent de Déu

Mentre José María Hernández Garnica no sigui canonitzat, la Comissió impulsora de la devoció privada seguirà endavant amb els seus treballs, assenyalant el rector que hi ha miracles, però de moment José María és servent de Déu, per això davant seu sepulcre va dirigir les absoltes i aspergí aigua beneïda.

 

Petits detalls

Membres de la Comissió van col·laborar en la celebració, així com altres col·laboradors habituals de Montalegre, a tots ells Mn. Argelich va agrair els seus serveis.

Per ajudar-nos a recordar les mesures de seguretat i de distància, en tota la nau central es van enganxar en els bancs unes etiquetes que indicaven el lloc per seure. Igualment, al vestíbul, es van col·locar cartells a aquest efecte, a més de mantenir-se el dispensador de gel hidroalcohòlic per a la higiene de les mans.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.