(Ara, amb fotos)

En el matí del dissabte 16 de maig de 2020, a Montalegre, es va retransmetre en directe, per primera vegada pel canal YouTube, una celebració. Es tractava de fer un romiatge a la Mare de Déu, i no podent anar al Santuari de Torreciudad, on habitualment anem al mes de maig, es va fer a Montalegre contemplant les seves imatges.

Presideix la nau central l’advocació de la Mare de Déu de Montalegre amb els nens i nenes de la Casa de la Caritat. A el fons de el temple, en una vitrina gran trobem a la Verge de la Porta, patrona de nord de Perú (Otuzco); a la Capella de la Verge, en una fornícula blava, contemplem la preciosa imatge de la Medalla Miraculosa. I, finalment, a la Capella del Santíssim Sagrament tenim una Pietat, tallada en fusta policromada, que durant un temps ha estat retirada per a la cura de corc que estava patint. Ara ha tornat al seu lloc, sobre el sepulcre del servent de Déu, José María Hernández Garnica.

A les 10,30 h. del matí, en companyia d’uns pocs fidels, proveïts de màscares i guardant les distàncies establertes per les autoritats sanitàries i eclesiàstiques, resem a la Capella del Santíssim la primera part del Rosari, dedicat als misteris dolorosos.

La retransmissió pel canal YouTube es va iniciar a les 11 en punt. El rector va presentar la celebració, situant-se al peu del presbiteri de l’altar major, i va resar el primer misteri; els altres quatre, els van resar diversos col·laboradors habituals de Montalegre. Després de cada misteri, van entonar cants marians les dues sopranos que participen en les celebracions de Montalegre.

Un cop acabada la segona part del Rosari, els tècnics de la retransmissió, es van traslladar a la Capella del Santíssim per retransmetre la santa missa. En aquest interval de temps, en el presbiteri, resem la tercera part del Rosari.

El rector va celebrar una missa privada, sense participació de fidels, tal qual estava establert. Va recordar que, tot i que estàvem en temps de Pasqua i l’altar lluïa amb flors, ell anava revestit de morat perquè oferia la missa pels difunts de la pandèmia del covid19, a l’igual que altres misses privades que havia celebrat en les setmanes de confinament. Ha manifestat que en els pròxims dies se celebrarien les misses funerals que s’havien sol·licitat. També va donar gràcies a Déu per les persones que no s’han contaminat o han sobreviscut a la malaltia. Finalment, ens va recordar que implorem a la Verge la fi de la pandèmia, ja que és Salut dels Malalts.

I un cop acabada, Mn. Argelich va acomiadar la retransmissió.

Podeu clicar i compartir:

PEL CANAL YOU TUBE LA ROMERIA DE MONTALEGRE

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.