La vestidura sagrada amb la que es revesteix el mossèn quan celebra la santa missa forma part de la litúrgia de la missa, és per això que sempre veurem que el prevere porta la casulla en cada celebració. Així que en les sagristies de les esglésies disposen d’un nombre de casulles adequat a les celebracions que es realitzen.

No obstant, més sovint IMG-20170116-WA0001del què pensem es fan concelebracions en els que participen molts mossens i les casulles van d’aquí a allà perquè a totes les sagristies no hi ha tantes casulles com les que es precisen en algunes ocasions. En aquest sentit, Montalegre sol subministrar casulles morades en cas necessari, com va ser, per exemple, per a les misses funerals del prelat de l’Opus Dei que es van celebrar a Barcelona i altres ciutats properes.

Però Montalegre no disposa tantes en blanc. Ara, doncs, cal comprar 5 * casulles blanques  senzilles (i 5 albes) * que es rentin a la rentadora domèstica, sense incrustacions ni pedreries. Les casulles més riques es reserven pels celebrants que es mantenen dempeus a l’entorn de l’altar. Pels concelebrants que resten asseguts són suficients les senzilles, perquè les més enriquides es fan malbé pel contacte constant amb els seients.

Aquestes casulles senzilles, per donar una homogeneïtat, s’utilitzaran en misses d’acció de gràcies, primeres comunions, en primeres misses de mossens, en la festivitat de sant Josepmaria, i en primer lloc en la Festa de la Mare de Déu de Santa Maria de Montalegre, el 31 de maig de 2017, que enguany ho celebrarem amb força ressò.

Per tant us demanem donatius en aquest recapte especial. Ja hem triat el taller que les elaborarà, entre varies opcions molt interessants. Es quedem amb el pressupost següent:

Cada casulla amb l’estola val 160 euros, i cada alba 130,  per tant hem d’arribar a la xifra de 1450 euros. *

¿Vols col·laborar? Qualsevol aportació econòmica serà benvinguda:

  • Per transferència bancària: Compte corrent: ES 05 0081- 1771 – 81 – 0001001109 BANC DE SABADELL. En el concepte poseu: donatiu casulla blanca
  • En metàl·lic, a les oficines de l’església
  • Directament al rector, Mn. Xavier Argelich

¡Moltes gràcies!

(* darrers canvis)

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada