A Montalegre es va celebrar la II Festa del Perdó amb la finalitat de facilitar, a tothom que volgués, a apropar-se al sacrament de la Reconciliació, al sagrament de la confessió. Sense alterar els horaris de les misses de la tarda del dia 10 de març de 2016, en la nau central el rector, Mn. Xavier Argelich i Mn. Manel Mallol van realitzar el ritus abreujat de la Celebració Penintencial en l’Any Sant de la Misericòrdia.

Després de les oracions inicials, es va llegir l’evangeli segons sant Lluc (6,35-38):

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles. “Estimeu els vostres enemics, feu bé i presteu sense esperar res a canvi: llavors serà gran la vostra recompensa, i sereu fills de l’Altíssim, que és bo amb els desagraïts i amb els dolents. Sigueu misericordiosos com el vostre Pare és misericordiós. No judiqueu, i no sereu judicats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats. Doneu, i us donaran: “us abocaran a la falda una bona mesura, atapeïda, sacsejada i curulla fins a vessar. Tal com mesureu sereu mesurats”.

En l’homilia, el rector va animar als fidels a que s’apropin a la confessió i a contemplar la Creu de Nostre Senyor Jesucrist. Es va fer també un examen de consciència, algunes preguntes de les quals són aquestes:

  • ¿Sóc acollidor, tant dels meus (família, amics…) com dels forasters (gent que haig de tractar o que trobo en les meves relacions…)?
  • ¿Em sento prou estimat per Déu per poder estimar els altres tal com Déu els estima?
  • ¿Faig del meu entorn (familiar, professional, de lleure) un ambient on tothom se senti acollit i valorat?
  • ¿Conservo rancúnia en el cor? ¿Procuro fer les paus abans de la posta de sol?
  • ¿Faig servir el nom de Déu o de l’Església per a la meva comoditat o per atacar els qui considero diferents de mi?
  •  ¿Prego seriosament –i actuo en tot allò que està a les meves mans– perquè s’acabin les guerres, les injustícies, les violències domèstiques, les discriminacions, i tot allò que engendra pobresa o misèria?
  • ¿He millorat en les actituds interiors en aquest Any Sant de la Misericòrdia?
  • ¿Em sento membre d’una Església disposada a transmetre misericòrdia?
  • ¿Em preparo prou per al dia que Déu em vulgui donar la definitiva abraçada de misericòrdia, i procuro transmetre als altres el veritable sentit de la vida i de la mort?

Es va resar les darreres oracions, el parenostre i es va convidar tothom a la confessió individual als confessionaris on eren més mossens.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada