IMG_9773En el dia del Centenari del Venerable Servent de Déu Álvaro del Portillo, el primer successor de sant Josepmaria al capdavant de l’Obra, es va celebrar una missa d’acció de gràcies a l’Església de Santa Maria de Montalegre l’11 de març de 2014, a les 19h. Va ser presidida pel vicari de l’Opus Dei a Catalunya, Dr. Antoni Pujals, i concelebrada pel rector de l’església, Mn. Francesc Perarnau, i Mn. Manuel Mallol, essent el mestre de cerimònia Mn. Joan Juventeny.

L’església es va omplir de fidels habituals del temple així com de membres, cooperadors i simpatitzants de la Prelatura del Opus Dei. Era un dia gran perquè en l’any del Centenari el Papa Francesc havia fet pública la data de la beatificació d’Álvaro del Portillo que es celebrarà el proper 27 de setembre de 2014, a Madrid, on havia nascut l’11 de març de 1914.

Com va dir el Dr. Pujals al començament de la santa missa, no es tractava d’una missa en sufragi per IMG_9783l’ànima d’Álvaro del Portillo perquè l’Església ja havia dictat el decret sobre les virtuts heroiques d’Álvaro del Portillo cosa que donava pas a la seva beatificació, ni tampoc una missa en el seu honor perquè encara no estava beatificat, sinó una missa d’acció de gràcies pel bé que tot això suposarà per l’Església perquè en tenim la certesa de la santedat  d’Álvaro del Portillo.

Per altra banda, en la seva homilia, el Dr. Pujals va recordar apunts biogràfics d’Álvaro del Portillo, en moments tan difícils com el desenvolupament de l’itinerari jurídic de l’Opus Dei, en el si dels combats de la Segona guerra mundial. Va destacar de les virtuts heroiques que es van descriure en el decret de virtuts, la de la fidelitat a Déu, a l’Església, a sant Josepmaria, a l’Obra i al sacerdoci. La fidelitat d’Álvaro del Portillo de fer sempre la voluntat de Déu va ser indiscutible durant tota la seva vida. Va presidir l’Obra al llarg de 19 anys, i el seu zel apostòlic va fer possible iniciar l’Opus Dei en 20 països més.

IMG_9785En aquest sentit, el Dr. Pujals ens va convidar a seguir, com Álvaro del Portillo, el camí que Déu ens ha preparat perquè fóssim sants i irreprensibles, i especialment en aquest dies de Quaresma essent més exigents amb nosaltres mateixos; que vetlléssim més per les persones que ens envolten; i que reséssim pel Papa Francesc, com ell ens demana, sobre tot ara que està fent els seus exercicis espirituals.

Tot recordant unes paraules sobre la fidelitat, del sant pare Benet XVI, va dir”La fidelitat al llarg del temps és el nom de l’amor”.

IMG_9789

Una representació de la coral masculina del Col·legi Monterols de Barcelona, amb l’organista de Montalegre, senyor Josep Masabeu, van interpretar els cants de la missa , Victòria! tu regnaràs, Jo crec en vós i Rosa d’Abril, entre d’altres, elevant així el goig d’aquella celebració, però mantenint tot el rigor del temps quaresmal. Com és habitual altres col·laboradors de l’església van exercir de ministres.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.