IMG_9816El dia abans del vigèsim aniversari del traspàs del Venerable Servent de Déu, D. Álvaro del Portillo, que es compliria el dia 23 de març de 2014, es va celebrar en l’Església de Santa Maria de Montalegre la missa d’acció de gràcies per la propera beatificació d’Álvaro del Portillo i per totes les coses que vindran per aquest motiu.

La celebració la va presidir el vicari de l’Opus Dei a Catalunya, el Dr. Antoni Pujals, i ens va recordar, com ens havia dit en la celebració de la missa del Centenari d’Álvaro del Portillo, que tampoc que aquesta ocasió es tractava d’una missa de difunts perquè està declarat Venerable Servent de Déu, ni tampoc és una missa en el seu honor perquè la declaració de beat encara no s’ha produït, a més estàvem en plena Quaresma, per tant la missa seria la que corresponia al dissabte de la segona setmana de Quaresma.

IMG_9822A l’homilia, el Dr. Pujals va fer una pinzellada de moltes anècdotes de la vida d’Álvaro del Portillo, totes elles van fer palesa d’una absoluta fe en Déu, d’una esperança en la seva omnipotència i d’obediència al Fundador de l’Opus Dei, sant Josepmaria, el qual a l’any 1962, quan D. Álvaro hi era ingressat en un clínica, va dir d’ell que “Era un model a seguir, doncs havia sabut entendre a fons l’esperit de l’Opus Dei”. El Dr. Pujals va explicar que a l’any 1939, acabada la guerra civil espanyola, amb ocasió  d’unes gestions que s’havien de fer a Barcelona, D. Álvaro del Portillo, en companyia d’altres persones, va anar a la muntanya on és el Tibidabo, allí va expressar en veu alta “És fantàstic parlar des d’aquesta alçada l’extensió que tindrà en el futur l’Opus Dei”… i val a dir que l’Obra en aquelles dates encara no era res. Més endavant quan s’estaven treballant en el procés jurídic de l’Obra, i les coses no anàvem pel bon camí que s’esperava, en un moment de desànim de l’entorn va dir “El nostre veritable amic és Déu, si Ell vol que surti, sortirà”. També va explicar una anècdota que el propi Dr. Pujals va viure. En certa ocasió en que van coincidir i en la que D. Álvaro del Portillo no es trobava be de salut, motiu pel que Antoni Pujals li va dir que resaria per ell, el Venerable Servent de Déu li va dir “Resa per coses més importants”. De tot plegat la conseqüència ha estat, tot recordant les paraules del Prelat de l’Opus Dei del passat 11 de març de 2014, que “D. Álvaro del Portillo vivia en pau, serenitat i alegria”.
IMG_9831
La missa de 12h, habitual en el temple de Santa Maria de Montalegre, es va aplegar de fidels. Van concelebrar el rector de l’església, Mn. Francesc Perarnau, Mn. Javier Jarné, que és el sacerdot del Braval, i Mn. Evelio Moreno.Va dirigir la cerimònia i els cants, Mn. Joan Juventeny, i a l’orgue, el senyor Josep Masabeu.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilitzem cookies de Google Analytics per analitzar el comportament dels usuaris de la web i veure el contingut que més us interesa. Si continues navegant per la nostra web entenem que acceptes l'us d'aquestes cookies. Més informació de les cookies que fem servir a la nostra Política de cookies.

Configuració de Cookies

A sota pots triar el tipus de cookies que permets en aquest web. Les funcionals són necessàries per al funcionament del web. Les analítiques ens ajuden a oferir-te contingut més interessant segons els vostres interessos. Les de Social Media us ajuda a compartir el contingut que considereu interessant i veure vídeos de youtube.
Prem al botó "Guardar configuració de cookies" per aplicar selecció.

FuncionalsLa nostra web pot contenir cookies funcionales que son necesarias para el correcto funcionamiento de la web.

AnalítiquesUtilitzem cookies analítiques per a oferir més contingut del seu interés.

Xarxes SocialsPer a integrar dades de les nostres xarxes socials aquestes xarxes poden instal·lar cookies de tercers.

AltresAltres cookies de webs de terceres empreses com a Google Maps.