La segona conferència del cicle Déu i la Ciència, en el marc de les II Jornades d’Introducció a la Teologia per universitaris, organitzada per l’Església de Santa Maria de Montalegre i la Facultat de Filosofia, va anar a càrrec del Dr. David Jou i Mirabent, catedràtic de Física de la matèria condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, poeta i científic, i que va anomenar “La Ciència Empírica i Déu”.

El temes que va desenvolupar, entrellaçats amb les seves poesies,  van ser Déu i raó, la cosmologia física, la cosmologia religiosa, les ciències empíriques, la matèria com a realitat definitiva, els pols d’estrelles, la música de nombres constants, l’infinit, l’atzar, l’astrobiologia, el cervell i l’univers, entre d’altres, tot plegat una temàtica interessantíssima que va provocar la intervenció dels assistents amb comentaris i preguntes prou enriquidors per tothom.

El Dr. Jou va ser presentat pel coordinador del cicle, el Dr. Guiu, amb el lema de que la poesia i la metafísica van sempre juntes. Va assistir un públic més nombrós que en la primera conferència, superant el centenar i es va desenvolupar en l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, del carrer Montalegre.

Al final de la seva intervenció, el conferenciant va signar els seus llibres, especialment “La poesia de l’infinit –ciència i mística-” i “Déu, Cosmos, Caos”.

Isabel Hernández Esteban

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada