Santa Maria de Montalegre

El dia 15 de juny, apropant-se la fi de les activitats abans de les vacances d’estiu, s’han celebrat tot un seguit d’aniversaris  certament entranyables. Per una banda el rector de l’església Mn. Francesc  Perarnau, feia pocs dies que complia 25 anys d’ordenació sacerdotal, i Mn. Joan Marcé i el fidel col·laborador de l’Acció Social, Jordi Campañá complien enguany 80 anys d’edat! Però el més important és que ambdós  continuen al peu del canó a l’església i a l’Acció Social.

També, tot i que no hi eren presents celebràvem els aniversaris de les ordenacions sacerdotals de Mn. Manel, 25 anys, i del Mn Julià, 50 anys. Amb aquestes referències el rector iniciava la santa missa:  

Tot plegat va fer pensar que era bo celebrar-ho amb una missa d’acció de gràcies amb totes aquelles persones que habitualment col·laboren.  Va ser concelebrada amb Mn. Marcé, i va entonar els cants i conduir l’orgue el bon amic de la Casa, Josep Masabeu. 

A l’homilia, el rector va dir que era una tradició molt antiga celebrar les bones collites perquè això significava no passar gana, i es feia donant gràcies a Déu. Aquí en Montalegre hem fet la collita, tanquem el curs i ens reunim per tot el que hem fet i hem rebut. A continuació va anar repassant les activitats que ens desenvolupen en la pastoral de l’església i a l’Acció Social, expressant la gratitud als col·laboradors i col·laboradores, fent especial esment als que per un motiu o un altre no hi eren presents, col·laboradors en temps i dedicació així com en donatius. Va donar les gracies per l’esforç de tothom ja que se’n han sortit beneficiades moltes persones, més enllà de les que coneixem. A més, tot plegat porta a l’evangelització, i es va fer ressò de les paraules de Sant Pau: Ay! de mi si no anunciés l’Evangelitot afegint que L’Eucaristia, que vol dir Acció de Gràcies, és la oració cristiana per excel·lència per donar gracies a Déu per tots els dons rebuts, i el més gran és la possibilitat de la vida eterna.


Acabada la missa, tots els presents varem ser convidats a un xeflis d’estiu, a la sala polivalent, on vam poder intercanviar experiències del curs, i sobre tot coneix-se’ns entre nosaltres ja que la diversitat d’horaris i activitats mai fa possible una trobada fraterna com aquesta. 

Isabel Hernández Esteban

 

No hi ha comentaris.

Deixar un comentari

La seva adreça de correu no serà publicada.

Pot fer servir aquests tags HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Església de Sta. Maria de Montalegre con domicilio en C/. Valdonzella nº 13.08001, Barcelona., con la única finalidad de recibir su colaboración. Si además utiliza el formulario de contacto, sus comentarios podrán ser publicados en esta misma web. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.