Una iniciativa molt ben enfocada – Entrevista

Si vols amb el que fas en el teu dia a dia pots ajudar molt

El Carles Vallet és un òptic-optometrista, contactòleg i audioprotesista que té la seva pròpia òptica a Barcelona al carrer Enric Granados amb València.

Fa un temps va decidir que a través de la seva professió podia ajudar altres persones que ho necessitessin, i es va posar en contacte amb Montalegre per oferir els seus serveis a un preu assequible per a totes aquelles persones amb pocs recursos, que necessiten ulleres o audiòfons i no es puguin permetre pagar-los al preu que estan al mercat.

 

Carles Vallet “jo no sóc una persona a qui li agradi destacar, parlar en públic ni figurar”, això és el que em va contestar quan li vaig preguntar: “No creus que és important que es conegui la tasca que estàs realitzant? Podria servir d’estímul a altres persones que de vegades tenen ganes de fer alguna cosa pels altres però no troben el camí, i la veritat és que aquesta idea pot servir de model, què millor que estar disponible mentre treballes, atenent als altres sense deixar de ocupar-te de la teva professió? “

Per això vam decidir donar a conèixer la tasca tan noble que el Carles està realitzant. Ell no vol donar publicitat ni a la seva feina ni a la seva persona, però ens va donar total llibertat per parlar-ne perquè entenem que és important donar difusió a tots els ajuts que rebem.

Quants anys fa que vas començar amb aquesta iniciativa solidària? 
Fa uns 4 anys que col · laboro amb Acció Social Montalegre.

Com se’t va ocórrer? 
A l’escola de les meves filles, Canigó, són molt actius en promoure i estimular els alumnes i pares a involucrar-se en projectes socials, i li vaig donar voltes a com podia col · laborar i oferir la meva ajuda, i vaig pensar que aquesta seria una bona manera de destinar el meu temps i els meus coneixements per servir als que la necessiten.

Després de diversos anys, continua sent positiu per a tu realitzar aquesta tasca? 
El ajudar a altres persones m’enriqueix i m’alegra, i es diu que rep més el que dóna que el que rep. A més en molts casos ajudem en l’atenció i informació necessària al cas clínic personal, que no reben en els centres on acudeixen habitualment (normalment per no disposar del temps necessari per a tal menester)

A quantes persones ajudes al llarg de l’any? 
Aproximadament atenc a unes 45 persones a l’any.

Em deies que a la teva familia comenteu sovint la necessitat que tots hem de fer alguna cosa pels altres en la mesura que es pot. 
Sí, a casa saben que col · laboro amb Acció Social Montalegre, ja que de vegades els comento algun cas curiós, i la resta de la família també col · labora amb el lliurament d’aliments de l’escola.

Ens queda pendent promoure el tema del banc d’audiòfons Què se t’acut? Com ho podríem fer? 
L’usuari que no utilitzi el seu audiòfon podria donar-lo a través dels col · legis, un cop allà són recollits per analitzar-los i veure quin es pot aprofitar, i quin requereix reparació o rebuig.

D’acord, llavors caldrà donar difusió a les escoles sobretot per que ho sàpiguen 
Seria una bona idea col · locar unes caixes de recollida a les escoles i fins i tot a la meva botiga, on s’expliqui que aquesta tasca va destinada a les famílies que atenen des d’ASM al barri del Raval.

Comparteix:

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Acció Social Montalegre, con domicilio en C/. Valdonzella nº 13. 08001, Barcelona, con la única finalidad de contactar con usted en relación al asunto que nos plantee. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.