Programa d’acompanyament laboral


La nostra experiència ens indica que part del problema laboral està en les persones i no només en la manca d’oportunitats laborals para determinats col·lectius.

La majoria de les persones que se’ns acosten o no creuen que puguin trobar una ocupació, o en realitat no volen, o no són capaces de mantenir-la per manques actitudinals (pensen a curt termini per necessitats econòmiques, o s’han acostumat a un estil de vida, ténen pors diverses, a més d’altres dificultats relacionades amb el sistema i amb el mercat laboral actual).


Posem l’accent en els aspectes anímics i actitudinals, al mateix temps que treballem els aspectes més tècnics i de manera integral en qualsevol motiu que paralitzi el que tirin endavant.

Objectius

 • Proporcionar a les persones en edat de treballar de cada família un servei d’acompanyament en la seva recerca de feina.
 • Col·laborar amb els Serveis Socials i altres xarxes d’entitats per evitar l’exclusió social mitjançant la intermediació laboral.
 • Diagnosticar els problemes que impedeixen a cada persona trobar una certa estabilitat laboral actuant de manera personalitzada.

Impacte

 •  Al 2017:
 • 125 persones ateses (1ª entrevista, obtenció de la vida laboral, test de personalitat professional, revisió del CV, estratègia personalitzada, simulacions d’entrevistes, llistats d’empreses i cercadors, formació, seguiment anímic i actitudinal, itinerari individualtzat).
 • 64  persones han realitzat una important transformació personal i han trobat una feina.

 

 • En 2018:
  149 persones ateses
  59  persones han trobat una ocupació.
 • En total, des de l’inici del programa, 163 persones han trobat una ocupació, i hem acompanyat a 317 persones.

Altres resultats

Un cop iniciat el programa, la realitat dels beneficiaris al cap de sis mesos, un i cinc anys ha de ser radicalment diferent.
 • joves Ni-Nis que deixen de dormir fins al migdia i es tornen actius
 • persones majors de 45 anys amb esperança de tornar a treballar
 • persones més autònomes i amb l’actitud i formació necessàries per tenir una oportunitat

Necessitats

 • Contacte amb empresaris, en particular en els sectors logístic i del transport, i de serveis auxiliars i domèstic entre altres.
 • Aportacions econòmiques: beques per treure’s el carnet de conduir, apadrinament temporal durant la formació, ajuts al transport, altres varis (veure apartat col·labora).

 

Triptico Acció Social Montalegre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Acció Social Montalegre, con domicilio en C/. Valdonzella nº 13. 08001, Barcelona, con la única finalidad de contactar con usted en relación al asunto que nos plantee. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.