Què fer quan ens trobem amb una persona que necessita o ens demana ajuda

El primer que hem de preguntar/saber és si la persona viu al carrer o té domicili.

Si la persona viu al carrer: contactar o derivar a la persona o família a:

Central d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB)

C Comerç, 44 Ciutat Vella

900703030  informació

Si la persona té domicili:  on viu,  i en funció de l’adreça, derivar-la als Serveis Socials més pròxims, donat que tant els Serveis Socials com la majoria d’entitats socials tenen un àmbit d’actuació proper.

Moltes vegades pensem, influïts per la nostra experiència personal o pels mitjans de comunicació o simplement pel que sentim a dir, que els Serveis Socials “no fan res” o “tarden molt a atendre a les persones”, etc. i estem temptats de derivar directament a les famílies a les parròquies o entitats socials; si més no, al barri del Raval de Barcelona no és el més ràpid ni efectiu.

No és el més ràpid perquè la gran majoria d’entitats ja funcionem a través d’informes de derivació d’assistentes socials que ens ajuden a evitar duplicitats.

NO es el més efectiu, perquè els Serveis Socials disposen de tota la informació necessària sobre recursos i ajudes que d’altra manera la persona no sabria ni que hi té dret a demanar-les i que només les pot demanar i tramitar una Treballadora Social.

Comparteix:

Entrades relacionades

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Acció Social Montalegre, con domicilio en C/. Valdonzella nº 13. 08001, Barcelona, con la única finalidad de contactar con usted en relación al asunto que nos plantee. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.