Ja ho sabem fer una mica millor

Resum de la conferència que ens va donar la treballadora social de cáritas:

Ens va informar sobre la llei i la cartera de serveis socials. Totes dues estan a la web de la Generalitat de Catalunya.

http://www20.gencat.cat/portal/site/bsf/menuitem.261f58b8e001ccca1285ea75b0c0e1a0/?

La Cartera de serveis determina el conjunt de prestacions de serveis, econòmiques i tecnològiques de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública i és l’instrument que assegura l’accés a les prestacions garantides a la població que les necessiti. Està molt ben explicat a la web que us deia.

Hi ha dos tipus de serveis socials, els bàsics i els especialitzats.
Dins dels bàsics tenim les ajudes a domicili, menjadors socials, centres oberts per a infants, centres temporals per dormir a la nit i centre d’emergències socials 24 hores, per exemple.

Entre els especialitzats, podem trobar els d’atenció a la infància, violència domèstica, gent gran, persones amb discapacitats o problemes de salut mental.

Crec que des del voluntariat del que formem part, ens hem de preocupar de conèixer una mica més a fons aquests serveis, i aprofundir en els que poden tenir especial interès per a les famílies que cada un visiti al Raval. Sens dubte, això ens pot ajudar a ajudar.

Pel que fa a Càritas, la tasca és impressionant i molt desconeguda. Val la pena ficar-se a la seva web i llegir-la amb calma.

El que més em va cridar l’atenció va ser saber que podem comptar amb ells en situacions desesperades com per exemple en desnonaments, ja que ells es fan càrrec de pagaments que des Montalegre o des dels serveis socials no es poden cobrir.

Molt interessant també els centres d’atenció materno-infantil, reforç escolar i la Fundació Privada Foment de l’Habitatge Social, entre altres.

Comparteix:

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Acció Social Montalegre, con domicilio en C/. Valdonzella nº 13. 08001, Barcelona, con la única finalidad de contactar con usted en relación al asunto que nos plantee. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.