Projecte pilot de concessió de micro-crèdits al Barri del Raval de Barcelona

El passat 10 de març, Caja Navarra i la Fundación ICO, van firmar un acord de col·laboració per a l’execució, a Navarra i Barcelona, d’un projecte pilot de concessió de micro-crèdits a col·lectius de persones excloses o en risc d’exclusió social, amb la filosofia i metodologia de Grameen Bank (GB). Compten amb l’assessorament i coordinació de Nazrul I. Chowdhury, expert internacional i tècnic del GB.
Acció Social Montalegre és una de les 2 entitats seleccionades per Caja Navarra a Barcelona per col·laborar en aquest projecte. El dia 28 d’octubre va tenir lloc la primera trobada amb els possibles beneficiaris, tots ells procedents de les famílies ateses des d’ASM.
Van fer la presentació del projecte el propi Nazrul I. Chowdhury en representació de Fundació ICO, Irantzu Vázquez i Helena Berruezo per part de Caja Navarra. Com exposava el propi Chowdhury es tracta de la “idea d’arribar als més pobres entre els pobres i donar oportunitats a la gent que és en la base de la societat organitzant-se en un grup. No és només donar diners, sinó un conjunt d’activitats socials per superar l’exclusió social”.
Tenim una gran esperança en la qual des d’ASM aconseguim un grup amb el màxim nombre de beneficiaris (20) que tindran l’oportunitat, no solament i necessàriament, d’accedir als crèdits que ofereix el projecte, sinó a reforçar la seva autoestima, descobrir els seus potencials, fomentar llaços d’amistat i, en definitiva, a ser conscients de la seva pròpia dignitat.
“El crèdit no és només una eina generadora d’ingressos; és una arma poderosa per al canvi social, un medi perquè els pobres recuperin la seva dignitat… ” Mohammed Yunus, Premi Nobel de la pau, 2006

Comparteix:

Entrades relacionades

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

En cumplimiento de lo establecido en la Ley Orgánica 15/1999 de 13 de diciembre de Protección de Datos de Carácter Personal, le informamos que los datos de carácter personal que se faciliten y utilicen para contactar con nosotros utilizando este formulario o por vía telefónica, quedarán incorporados en un fichero de titularidad privada cuyo responsable es Acció Social Montalegre, con domicilio en C/. Valdonzella nº 13. 08001, Barcelona, con la única finalidad de contactar con usted en relación al asunto que nos plantee. Puede ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición en la dirección antes indicada.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.