maternal

L’equip de maternal que ajuda les dones que seran mares del barri del Raval, és fonamental. L’apartat de maternitat és portat per un grup de voluntaris que s’ocupa sense baixar la guàrdia i amb molt zel d’aquesta secció.

El projecte va començar l’any 2007, amb la  idea  d’ajudar les dones embarassades sense recursos del barri del Raval.

Són els voluntaris que realitzen les visites a les seves famílies assignades, els qui comuniquen al departament de maternal quan hi ha una dona embarassada.

Des de l’Associació se’ls crida i es parla amb elles per oferir la nostra ajuda i fer-los un seguiment de l’embaràs primer i un cop nascut el nen fins als 3 anys.

De vegades es tracta de mares solteres o noies molt joves, que en el menor dels casos volen tenir el seu fill, però per manca de recursos volen avortar.L’equip compta amb uns especialistes, que les visita i els fa sentir el batec del seu fill, parla amb aquestes noies i els explica la meravella de portar al món una nova vida. És una experiència molt impactant per a elles, en molts casos els ajuda a reflexionar i replantejar-se la decisió.

Abans que neixi el nadó, se’ls ajuda proporcionant totes aquelles coses que puguin necessitar; canastreta completa, cotxet, bressol, etc. qualsevol cosa que els pugui fer falta, i quan el nen ha nascut, reben mensualment, a part del lot de menjar, un lot addicional de bolquers, llet i cereals infantils, però el més important és el suport i acompanyament moral que reben.

Es realitzen cursos de formació cada 15 dies, en els quals se’ls parla de valors, autoestima, afecte, respecte etc, En aquests cursos les mares que participen s’ajuden entre elles, parlen de les seves experiències i descobreixen que tenen moltes coses en comú, i els serveix de gran suport.

Alhora se’ls proporciona contacte amb Terral (Centre de Promoció de la Dona), on s’imparteixen diversos cursos de cuina, idiomes, informàtica, etc, que els permet formar-se.

Aquelles famílies que tinguin infants menors de tres anys reben una ajuda especial a través del departament de maternal: aliments per a nens, bolquers, cotxets, etc.

També s’han organitzat tallers de formació per ajudar-los en l’educació dels seus fills. A les dones embarassades se’ls atén durant tot l’embaràs, rebentcursos de formació per com preparar-se a ser mare, cura de la dona en l’embaràs, temes sobre l’afectivitat mare-nadó, entre d’altres.