asistencia

El 60% de les famílies acollides per Acció Social Montalegre, són visitades pels voluntaris als seus propis domicilis. En aquestes visites, se’ls emporta aliments i se’ls dóna els vals necessaris per recollir al magatzem productes de neteja i altres estris. Per la falta de voluntaris, l’altre 40% de famílies, acudeixen una vegada al mes a la seu d’ASM on se’ls lliura un lot de menjar.

Una de les voluntàries ens explica com fan les visites:

“El dia que fem la visita és un dimecres, normalment el segon o tercer de mes. Escollim el  menjar segons les necessitats de la família, és a dir si cuinen o no i si tenen necessitats concretes d’alimentació. Aparquem i baixem les borses amb carrets.
Quan anem a fer la visita al Sebastián li avisem abans perquè normalment està fent alguna gestió o fent un volt. Quedem en la Rambla del Raval i després de pujar les borses a la seva casa, que està en un carrer petit transversal a la Rambla, tornem a baixar i ens quedem xerrant una mitja hora més o menys. Xerrem al carrer perquè el seu pis és molt petit i no té sala.
Ens posa al dia dels seus temes de salut, dels seus companys de pis,etc. Com sabem que li agrada la lectura li portem llibres i Ester li ha regalat “L’Evangeli del dia” i ho segueix. Sempre pensem  a
felicitar-lo el 10 de desembre que és el seu aniversari i li parlem de futbol perquè és aficionat del Barça. Riem amb les seves anècdotes perquè és molt graciós i animós.
Quan visitàvem a Adelfa, ens explicava de la seva salut, dels seus records amb les famílies que havia treballat i dels seus familiars i amigues. Algunes vegades ens convidava alguna cosa de menjar d’estil filipí preparada per ella, això li feia il·lusió i la veritat que estava molt bo . Esperava la nostra visita i si ens endarreríem ens cridava. Ara s’ha tornat a Filipines i ens va escriure abans del tifó una postal.
Esperem que estigui bé, si ens trobem amb una amiga d’ella que coneixem ja li preguntarem”