- Montalegre - https://www.montalegre.org -

Sant Josepmaria, l’apòstol de la santedat

[1]Tal com havíem anunciat, es va celebrar la missa de sant Josepmaria el 26 de juny a les 19 hores. En aquesta ocasió la va presidir Mn. Brossa, concelebrada amb el rector Mn. Perarnau i Mn. Blasi. L’església estava pleníssima, també es va mig omplir la grada que hi ha sota de la rosassa anomenada Miserere. Els cants de la missa i els goigs del sant els va cantar la Coral Canigó acompanyada a l’orgue pel concertista de la Casa, Josep Masabeu, tot dirigint la cerimònia Mn. Juventeny; van col·laborar en les lectures fidels habituals de l’església.

En l’homilia Mn. Brossa va destacar el missatge de l’evangeli que s’acabava de proclamar, el de la pesca miraculosa, convidant-nos a ser apòstols com ho va ser Pere… La santedat significa fer-se amic de Déu perquè Déu obri les seves obres en nosaltres, como ho va fer Pere, donant-li el seu temps i la seva vida.. I va afegir: Celebrem avui la festivitat de sant Josepmaria, ell va fer com a Pere, li va prestar la seva barca… En [2]el llibre “Camí” va deixar escrit: “Aquestes crisis mundials són crisis de sants”, ara amb més motiu calen que hi hagin molts sants….Sense separar la santedat de l’apostolat, hem de ser sants en l’ordinari, en el treball, en la família. Per últim i amb motiu de la carta apostòlica del sant pare Benet XVI Porta Fidei, i amb ocasió de l’any de la fe que s’iniciarà l’11 d’octubre de 2012, ens va dir que llegíssim el Catecisme i que ens obríssim a la fe per poder obrir la porta de la fe a moltes persones que ens envolten.

[3]

 

 

 

Un cop acabada la santa missa tots els fidels varem venerar les relíquies del sant,  moment en el que es van cantar els goigs i altres cançons marianes.

Isabel Hernández Esteban